Zwarte Piet Marietje zit bij de Sint op schoot. De goedheiligman vraagt wat Marietje graag wil hebben. Marietje antwoordt dat ze graag een beetje haar tussen haar benen wil hebben. Sint: "Een beetje haar? Is een baard vol ook goed?" Op zaterdag 3 december is Sint Nicolaas in de Bijenkorf te Amsterdam aanwezig. Alle kinderen daar aanwezig mogen bij Sinterklaas op schoot zitten en hem het cadeau vragen dat ze op 5 december willen hebben. Na een lange rij wachtenden is een klein jongetje aan de beurt. Nadat hij heeft plaatsgenomen bij de Sint is het eerste wat het jongetje zegt: "Sint ik heb de zelfde naam als U."
"Zo", zegt Sint, "en wat wil Henk hebben op 5 december?" Sinterklaas wil graag van Elsje weten wat ze in haar schoentje wil. Elsje vraagt Sint om de pil. "Waarom de pil?" vraagt de Goedheiligman.
"Ik heb nu al zes poppen en ik wil er niet meer." In een winkelcentrum in Schiedam vraagt Sinterklaas aan een meisje hoe ze heet en krijgt alleen een boze blik. Sinterklaas herhaalt de vraag. Tenslotte antwoordt het meisje verontwaardigd: "Dat heb ik je vanmorgen in Rotterdam verteld en nu ben je het alweer vergeten!"

Vorige mop: Sinterklaas aan de Belgische grens